Εικοσιτρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση που σημειώθηκε στις 23 Αυγούστου κατά της έδρας του ΟΗΕ στην Αμπούτζα της Νιγηρίας, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό τον οποίο ανακοίνωσε ο οργανισμός.
Την Κυριακή η αναπληρώτρια γενική γραμματέας των ΗΕ Άσα-Ρόουζ Μιγκίρο είχε δηλώσει πως 21 άνθρωποι είχαν βρει το θάνατο στην επίθεση στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας. Νωρίτερα, ένα στέλεχος του οργανισμού είχε αναφέρει πως υπήρχαν 23 νεκροί.

«Ο απολογισμός είναι 23 νεκροί: 11 μέλη του ΟΗΕ -10 Νιγηριανοί και μια Νορβηγή-, εννιά μη-μέλη του ΟΗΕ και τρεις άνθρωποι που δεν έχουν αναγνωριστεί», ανέφερε ο οργανισμός σε ανακοινωθέν του.

Διευκρίνισε ότι 26 τραυματίες συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και κλινικές στην Αμπούτζα, ενώ δώδεκα τραυματίες σε πολύ σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκαν στη Νότια Αφρική.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις η προσπάθεια αναγνώρισης συνεχίζεται, όπως και η επιτόπια έρευνα», ανέφερε ο ΟΗΕ, εξηγώντας ότι μεταξύ των θυμάτων που δεν ήταν μέλη του οργανισμού βρίσκονταν εργαζόμενοι του τομέα της καθαριότητας, ιδιωτικοί φρουροί και επισκέπτες.

Ένας άνδρας που είπε πως μιλά εξ ονόματος της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ διεκδίκησε την ευθύνη για την επίθεση την Παρασκευή. Ο ισχυρισμός δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή και η αστυνομία συνεχίζει να εξετάζει και άλλα ενδεχόμενα.