current views are: 10

13 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση15:07

Αγωγή κατά του Λευκού Οίκου κατέθεσε το CNN

Η κυβέρνηση Τραμπ ανακάλεσε τη διαπίστευση δημοσιογράφου για ασήμαντη αφορμή

Δημοσίευση 15:07’

Η κυβέρνηση Τραμπ ανακάλεσε τη διαπίστευση δημοσιογράφου για ασήμαντη αφορμή

Αγωγή εναντίον της κυβέρνησης Τραμπ κατέθεσε σήμερα το CNN, αντιδρώντας στην ανάκληση της δημοσιογραφικής διαπίστευσης του Τζιμ Ακόστα, ανταποκριτή στον Λευκό Οίκο, του οποίου οι ερωτήσεις και τα ρεπορτάζ τήταν συχνός στόχος επικρίσεων εκ μέρους του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Ζητήσαμε από το δικαστήριο να δώσει αμέσως εντολή να επιστραφεί το πάσο του Τζιμ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το CNN.

«Ενώ η αγωγή είναι συγκεκριμένα του CNN και του Ακόστα, αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί στον καθένα. Αν δεν αμφισβητηθούν, οι ενέργειες του Λευκού Οίκου θα έχουν επικίνδυνες συνέπειες για οποιονδήποτε δημοσιογράφο καλύπτει τους αιρετούς αξιωματούχους μας».

Ο Τραμπ είχε δώσει εντολή να αφαιρεθεί το μικρόφωνο από τον Ακόστα λόγω ερώτησης που δεν άρεσε στον Τραμπ. Ο δημοσιογράφος προσπάθησε αρχικά να αποφύγει την υπάλληλο που προσπαθούσε να του πάρει το μικρόφωνο, με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί από τον Λευκό Οίκο ότι άγγιξε την υπάλληλο με ανάρμοστο τρόπο.


ΑΠΕ/ΕΡΑ

Όταν ο Ακόστα επέστρεψε για ρεπορτάζ στον Λευκό Οίκο την περασμένη Τετάρτη, ενημερώθηκε ότι η διαπίστευσή του είχε αποσυρθεί.

Δύο ημέρες αργότερα, το CNN έστειλε επιστολή ζητώντας να επιστραφεί το πάσο του δημοσιογράφου και προειδοποιούσε για προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Η Ένωση Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου εξέφρασε τη στήριξή της στον Ακόστα και το CNN.

Όπως επισημαίνει το μεγάλο ενημερωτικό δίκτυο, ο Τραμπ είχε δηλώσει καττ΄επανάληψη στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του ότι ως πρόεδρος θα έδιωχνε δημοσιογράφους κλωτσηδόν από τον Λευκό Οίκο.


σχετικα αρθρα