current views are: 8

16 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση11:30

Brexit: Το ανώτατο δικαστήριο εξετάζει προσφυγή της κυβέρνησης Μέι κατά του ευρωπαϊκού δικαστηρίου

«Το δικαστήριο έχει συναίσθηση του επείγοντος χαρακτήρα του ζητήματος»

Δημοσίευση 11:30’

«Το δικαστήριο έχει συναίσθηση του επείγοντος χαρακτήρα του ζητήματος»

Το χαρτί της… οπισθοχώρησης και της παραμονής της στην ΕΕ θέλει να διατηρήσει η Μεγάλη Βρετανία, με την προσφυγή της στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας, το οποίο, δεδομένου του εύθραυστου πολιτικού σκηνικού που έχει διαμορφωθεί στη χώρα, επισπεύδει τη διαδικασία εξέτασης της προσφυγής.

Το Ανώτατο Δικαστήριο ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποφασίσει εάν θα εξετάσει προσφυγή της κυβέρνησης Μέι, η οποία επιδιώκει να εμποδίσει το Δικαστήριο της ΕΕ (την ανώτατη δικαστική αρχή της Ένωσης), να εξετάσει εάν το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να ανατρέψει μονομερώς το Brexit, ανακαλώντας την ενεργοποίηση του άρθρου 50 της ευρωπαϊκής συνθήκης που εκκινεί την διαδικασία εξόδου μίας χώρας από την Ενωση.

Να έχει δηλαδή την επιλογή στο μέλλον, να αποφασίσει μονομερώς την παραμονή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Εφετείο της Σκωτίας (Court of Session) έκρινε την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εμποδίσει το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης να εξετάσει την υπόθεση στις 27 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, η βρετανική κυβέρνηση ζήτησε τώρα από το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου άδεια για να εφεσιβάλει την απόφαση του δικαστηρίου του Εδιμβούργου.

Οι αποφάσεις του Court of Session μπορούν να εφεσιβληθούν μόνο ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας.

«Το Δικαστήριο έχει συναίσθηση του επείγοντος χαρακτήρα του ζητήματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

 


σχετικα αρθρα