Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόσθεσαν τον σύρο υπουργό Εξωτερικών, Ουάλιντ Μουάλεμ στη μαύρη λίστα των προσώπων που υπόκεινται στις κυρώσεις τους κατά του καθεστώτος της Δαμασκού, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών. Η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνει το "πάγωμα" των περιουσιακών στοιχείων που ο κ. Μουάλεμ μπορεί να έχει στις ΗΠΑ.

Το μέτρο αυτό πλήττει, επίσης, την Μπουτάινα Σαάμπαν, σύμβουλο του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, και τον πρεσβευτή της Συρίας στο Λίβανο, Άλι Άμπντελ Καρίμ Άλι, των οποίων τα ονόματα περιλαμβάνονται πλέον στον αμερικανικό κατάλογο.

"Αυξάνουμε τις κυρώσεις εναντίον ολόκληρου του συριακού κράτους, θέτοντας μεγαλύτερη πίεση άμεσα σε τρεις ανώτερους αξιωματούχους του καθεστώτος Άσαντ οι οποίοι είναι οι κύριοι θεματοφύλακες των δραστηριοτήτων του", αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο Μουάλεμ είναι υπουργός Εξωτερικών της Συρίας από το Φεβρουάριο του 2006. Είδε το χαρτοφυλάκιό του να διευρύνεται με εκείνο των Αποδήμων σε ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου, τον Φεβρουάριο. Διετέλεσε πρεσβευτής της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη την περίοδο 1990 - 2000.
TAGS