current views are: 20

19 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση17:57

Τι σημαίνει η Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα

Η παγκόσμια αυτή μέρα ενημερώνει και ευαισθητοποιεί για τα προβλήματα των αντρών, όπως η ψυχική τους υγεία και το ποσοστό αυτοκτονιών.

Δημοσίευση 17:57’

Η παγκόσμια αυτή μέρα ενημερώνει και ευαισθητοποιεί για τα προβλήματα των αντρών, όπως η ψυχική τους υγεία και το ποσοστό αυτοκτονιών.

Κάθε χρόνο, στις 19 Νοεμβρίου γιορτάζεται η Μέρα του Άντρα.

Αυτή η γιορτή δίνει την ευκαιρία να έρθουν στο φως οι άντρες που αποτελούν φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση και επίσης να ενημερωθεί ο κόσμος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε παγκόσμια κλίμακα.

Με τις αυτοκτονίες να είναι η κυριότερη αιτία θανάτων για τους άντρες κάτω των 45 ετών, είναι αναγκαία η ενθάρρυνση του αντρικού πληθυσμού να ανοιχτεί και να μιλήσει για τα θέματα που τον απασχολούν.

Συγκεκριμένα, στη Βρετανία, οι άντρες είναι τρείς φορές πιθανότερο να αυτοκτονήσουν, συγκριτικά με τις γυναίκες.

Έχει έρθει λοιπόν η στιγμή να συνειδητοποιήσουμε ότι και οι άντρες υποφέρουν από ψυχικές ασθένειες και παλεύουν να τα βγάλουν πέρα. Χρειάζονται και εκείνοι υποστήριξη, όπως όλοι, και δεν είναι δυνατόν να ακούγονται ξεπερασμένες φράσεις όπως «γίνε άντρας» και «οι άντρες δεν κλαίνε».

Η Παγκόσμια Μέρα του Άντρα γιορτάζεται πλέον κανονικά σε όλο τον κόσμο, όπως και η αντίστοιχη Μέρα της Γυναίκας. Έτσι, ενθαρρύνονται οι συνεχόμενες προσπάθειες για βελτίωση της ζωής και για εύρεση λύσεων για κοινωνικά προβλήματα που καθιστούν τις κοινωνίες δυσλειτουργικές.

Πηγή: Independent


σχετικα αρθρα