Οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ΕΕ ενδέχεται να καταλήξουν σε συμφωνία ως την Πέμπτη για την άρση των κυρώσεων σε βάρος έξι λιβυκών λιμανιών στο πλαίσιο της προσπάθειας να βοηθήσουν το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο να ξαναρχίσει η ομαλή οικονομική δραστηριότητα στη χώρα, δήλωσαν σήμερα ευρωπαίοι διπλωμάτες. Στην διάρκεια ενός αρχικού γύρου συζητήσεων για το ζήτημα στις Βρυξέλλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ δεν άφησαν να διαφανεί κάποια αντίρρηση στην πρόταση να αφαιρεθούν τα λιμάνια από τον κατάλογο των λιβυκών νομικών προσώπων και οντοτήτων που υπόκεινται σε κυρώσεις από μέρους της Ένωσης.

«Οι κυβερνήσεις της ΕΕ θέλουν να υπάρξει απόφαση για τις πρώτες οντότητες οι οποίες θα βγουν από τον κατάλογο ως την Πέμπτη, και πιθανώς θα συμπεριληφθούν τα έξι λιμάνια» σε αυτές, είπε ένας διπλωμάτης υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του.

Άλλος διπλωμάτης είπε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να αρθούν επίσης οι κυρώσεις σε βάρος ορισμένων λιβυκών πετρελαϊκών εταιριών αλλά υπάρχουν αντιρρήσεις σχετικά με το ποιες θα είναι.

«Υπάρχει μια ελαφριά πιθανότητα (καθυστέρησης)», είπε ο διπλωμάτης, καθώς υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με το πόσες και ποιες εταιρίες θα βγουν από τον κατάλογο.
TAGS