Κυβερνοεπίθεση εναντίον του Wikileaks έλαβε χώρα την Τρίτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας της ιστοσελίδας στο Twitter, μετά την πρόσφατη δημοσίευση χιλιάδων διπλωματικών τηλεγραφημάτων της αμερικανικής κυβέρνησης, κάποια εκ των οποίων ήταν απόρρητα. «Το Wikileaks δέχεται επίθεση» έγραφε δημοσίευση στο λογαριασμό του Wikileaks στο Twitter, που πιστεύεται πως ελέγχεται από τον ίδιο τον Τζούλιαν Ασάντζ.

Πρόσφατα το Wikileaks δημοσίευσε περίπου 250.000 αναφορές του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι οποίες αναζωογόνησαν το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ για την όλη υπόθεση της ιστοσελίδας «διαρροών».

Το μήνυμα του Wikileaks συνοδεύεται από ένα σύνδεσμο προς τον ιστότοπο cablegatesearch.net όπου μπορεί κανείς να συμβουλευτεί αντίγραφα των αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων που έχει ήδη δημοσιοποιήσει.

Η Αυστραλία χαρακτήρισε σήμερα «απίστευτα ανεύθυνο» το Wikileaks μετά τη δημοσιοποίηση διαβαθμισμένων αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων που αποκαλύπτουν την ταυτότητα Αυστραλών οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι πως διατηρούν σχέσεις με την υεμενική τρομοκρατία.

Στα τελευταία τηλεγραφήματα που δημοσιοποίησε περιλαμβάνεται μια διακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Καμπέρα η οποία συνιστά να επιβληθεί απαγόρευση των αεροπορικών ταξιδιών σε έντεκα Αυστραλούς πολίτες και να περιληφθούν τα πρόσωπα αυτά στον κατάλογο των «υπό παρακολούθηση», όπως και δώδεκα άλλοι.

Αυτή η διαβαθμισμένη διακοίνωση, η οποία φέρει ημερομηνία Ιανουάριος 2010, αποκαλύπτει την ταυτότητα των 23 προσώπων, τα οποία θεωρούνται ύποπτα ότι συνδέονται με τον ριζοσπάστη Αμερικανο-Υεμενίτη ισλαμιστή Ανουάρ αλ-Αουλάκι.

Η Καμπέρα συνήθως δεν σχολιάζει τα τηλεγραφήματα που δημοσιοποιούνται από το Wikileaks, αλλά στην περίπτωση αυτή ο αυστραλός υπουργός Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Μακλίλαντ καταδίκασε αυστηρά αυτές τις αποκαλύψεις.

Ο ιδρυτής του Wikileaks Τζούλιαν Ασάντζ, ο οποίος είναι Αυστραλός πολίτης, απάντησε αμέσως: ο Ρόμπερτ Μακλίλαντ «εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε δημόσια πως οι υπηρεσίες του παρέδωσαν 23 Αυστραλούς στην αμερικανική πρεσβεία χωρίς καμιά διαδικασία», δήλωσε ο Ασάντζ προς το αυστραλιανό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ABC.

«Αν ο κ. Μακλίλαντ δεν είναι ευτυχής που πιάστηκε επ' αυτοφώρω, θα πρέπει ίσως να εξετάσει το ενδεχόμενο να ακυρώσει το αυστραλιανό διαβατήριό μου, για μια ακόμη φορά», πρόσθεσε μιλώντας από την Αγγλία, όπου βρίσκεται υπό κατ' οίκον κράτηση περιμένοντας την απόφαση της δικαιοσύνης για την έκδοσή του ή όχι στη Σουηδία, όπου κατηγορείται σε μια υπόθεση βιασμού.

 

 

Πηγή: kathimerini.gr

TAGS