Ο αριθμός των ανθρώπων που διεκδικούν επίδομα ανεργίας αυξήθηκε, φθάνοντας τον--εποχικά προσαρμοσμένο--αριθμό των 449.600 τον Αύγουστο, ο οποίος είναι ο υψηλότερος αφότου άρχισαν να καταγράφονται σχετικά δεδομένα το 1967 και είναι πολύ χειρότερος εκείνου που ανέμενε η αγορά, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα. Οι άνθρωποι που ζητούν επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 1.600 από τους 448.000 τον προηγούμενο μήνα, ανέφερε η ιρλανδική εθνική στατιστική υπηρεσία (Central Statistics Office, CSO).

Η εκτίμηση βάσει όσων είπαν έξι αναλυτές που ερωτήθηκαν σχετικά από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς και την εξαγωγή του μέσου όρου έκανε λόγο για 448.500 εγγεγραμμένους στους καταλόγους όσων λαμβάνουν επίδομα ανεργίας τον Αύγουστο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο αριθμός αυτός θα μειωνόταν στους 440.000 ως το τέλος της χρονιάς.

Το ποσοστό της ανεργίας ανήλθε σε 14,4%, από 14,3% τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τη CSO.

Τα στοιχεία για τους πολίτες που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας συμπεριλαμβάνουν τους μερικώς απασχολούμενους και τους ευκαιριακά εργαζόμενους και η CSO ανέφερε ότι δεν είναι σχεδιασμένα για να προσμετράται ο αριθμός των ανέργων.