Ένας 14χρονος στο Μπαχρέιν υπέκυψε σήμερα στα τραύματα που υπέστη από κάλυκα δακρυγόνου από τον οποίο χτυπήθηκε σε διαδήλωση που έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε σήμερα οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σημειώνοντας ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έρριξαν δακρυγόνα για να διαλύσουν τη συγκέντρωση. Η Ένωση της Νεολαίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σημειώνει στην ιστοσελίδα της ότι ο 14χρονος Άλι Τζαουάντ Άχμαντ τραυματίστηκε από τη χρήση "υπερβολικής ισχύος" από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά των διαδηλωτών.

Αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων BNA ότι το περιστατικό διερευνάται, αλλά δεν διευκρίνισε τα αίτια του τραυματισμού του 14χρονου.

"Δεν υπάρχει αναφορά για αστυνομική δράση κατά αυτών που παραβίαζαν το νόμο (...) όταν αναφέρθηκε ο θάνατος του αγοριού, εκτός από τη διάλυση μιας μικρής ομάδας περίπου 10 ανθρώπων στη 1:15’ τοπική ώρα, μετέδωσε το πρακτορείο επικαλούμενο τη δήλωση του αξιωματούχου.

Μικρής κλίμακας διαμαρτυρίες και συμπλοκές με τις δυνάμεις ασφαλείας γίνονται συχνά σε περιοχές στις οποίες ζει η πλειοψηφία των σιιτών πολιτών της χώρας μετά την καταστολή από την κυριαρχούμενη από σουνίτες κυβέρνηση του κινήματος υπέρ της δημοκρατίας νωρίτερα φέτος.

Περίπου 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις διαμαρτυρίες και την καταστολή τους.