ΔΙΕΘΝΗ

Η κυβέρνηση της Κίνας θεσπίζει μέτρα για τη σταθεροποίηση της απασχόλησης

Δημοσίευση 5 Δεκεμβρίου 2018, 15:11 / Ανανεώθηκε 5 Δεκεμβρίου 2018, 17:25
Η κυβέρνηση της Κίνας θεσπίζει μέτρα για τη σταθεροποίηση της απασχόλησης
Photo: ΑΠΕ-EPA
Facebook Twitter Whatsapp

Η κυβέρνηση θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στη σταθερή απασχόληση

Η κινεζική κυβέρνηση θα θεσπίσει σημαντικά μέτρα για να στηρίξει την απασχόληση, σύμφωνα με κατευθυντήρια γραμμή που δόθηκε την Τετάρτη από το Κρατικό Συμβούλιο, που είναι το υπουργικό συμβούλιο της Κίνας.

Η κυβέρνηση θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στη σταθερή απασχόληση και θα συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα στη δημιουργία θέσεων εργασίας και την εφαρμογή πιο ενεργητικής πολιτικής απασχόλησης, αναφέρει η κατευθυντήρια γραμμή. Οι επιχειρήσεις που δεν κάνουν ή κάνουν λίγες απολύσεις θα μπορούν να ανακτήσουν το 50% των ποσών που πλήρωσαν τον προηγούμενο χρόνο ως ασφάλιστρα για την ανεργία. Επίσης, η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει πλήρως τις εγγυήσεις κρατικής χρηματοδότησης για να στηρίξει τη χρηματοδότηση των μικρών επιχειρήσεων.

Για να ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα, η κυβέρνηση θα επεκτείνει τις εγγυήσεις σε επιλέξιμες εταιρείες και φυσικά πρόσωπα που υποβάλλουν αιτήσεις για δάνεια έως 3 εκατ. γουάν (περίπου 430.000 δολάρια) και 150.000 γουάν, αντίστοιχα. Σε απολυμένους εργαζόμενους σε περιοχές με δυσκολία στην εύρεση απασχόλησης θα δοθεί δωρεάν χώρος για να ξεκινήσουν τις επιχειρήσεις τους. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ