current views are: 11

7 Δεκεμβρίου 2018
Δημοσίευση07:10

Κλειστός λόγω «κίτρινων γιλέκων» ο Πύργος του Άιφελ το Σάββατο

Δεν θέλει «να ρίξει λάδι στη φωτιά» ο Μακρόν.

Δημοσίευση 07:10’

Δεν θέλει «να ρίξει λάδι στη φωτιά» ο Μακρόν.

Κλειστός θα παραμείνει αύριο Σάββατο, ο Πύργος του Άιφελ, λόγω των προγραμματισμένων διαδηλώσεων στο Παρίσι, όωπς έγινε γνωστό από τη διαχειρίστρια εταιρεία του μνημείου.

«Οι διαδηλώσεις που έχουν ανακοινωθεί για το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στο Παρίσι δεν μας επιτρέπουν να υποδεχθούμε τους επισκέπτες σε ασφαλείς συνθήκες» επισήμανε η εταιρεία SETE σε ένα δελτίο τύπου.

Η αστυνομία προέτρεψε να κλείσουν όλα τα καταστήματα και τα εστιατόρια στα Ηλύσια Πεδία του Παρισιού και σίγουρα κάποια μουσεία θα παραμείνουν κλειστά κατά τη διάρκειας της διαδήλωσης.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την έκκληση προς τα κίτρινα γιλέκα να μην πάνε στο Παρίσι να διαδηλώσουν προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να πέσουν στην παγίδα που στήνουν οι ταραξίες. 

Παίρνει θέση ο Μακρόν την επόμενη εβδομάδα

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα εκφραστεί «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας» για την κρίση των «κίτρινων γιλέκων», καθώς ο αρχηγός του Κράτους δεν έχει σκοπό «να ρίξει λάδι στη φωτιά» πριν από τις νέες μεγάλες διαδηλώσεις που αναμένεται να γίνουν αύριο Σάββατο, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Ρισάρ Φεράν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Έπειτα από διάφορες συζητήσεις κι αφού περιεργάστηκε τον ορίζοντα, ο πρόεδρος, με διαύγεια όσον αφορά το πλαίσιο και την κατάσταση, δεν θέλει να ρίξει λάδι στη φωτιά και κατά συνέπεια δεν έχει την πρόθεση να εκφραστεί πριν από το Σάββατο», είπε ο Φεράν. «Αντίθετα», ο Μακρόν θα τοποθετηθεί «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας», πρόσθεσε.


σχετικα αρθρα