ΔΙΕΘΝΗ

Απειλές της Μόσχας στο Φανάρι καταγγέλλει ο Ουκρανός πρόεδρος

του Σωτήρη Τζούμα - Δημοσίευση 9 Δεκεμβρίου 2018, 21:37 / Ανανεώθηκε 9 Δεκεμβρίου 2018, 21:37
Απειλές της Μόσχας στο Φανάρι καταγγέλλει ο Ουκρανός πρόεδρος
Facebook Twitter Whatsapp
Μετά την απόσχιση της ουκρανικής εκκλησίας από τη ρωσική

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Περεσένκο μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook προέβη σε μια καταγγελία που έκανε τους Ρώσους να τρέχουν να μαζέψουν αυτά που καιρό τώρα εξυφαίνουν κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Συγκεκριμένα κατήγγειλε ευθέως και χωρίς περιστροφές ότι οι Ρώσοι εκτοξεύουν  απειλές κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη για να τον εκφοβίσουν και να  σταματήσουν την έκδοση Τόμου Αυτοκεφαλίας για την Ουκρανία.

Ο Πρόεδρος Περεσένκο  γράφει:

«Η απόφαση για Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία έχει εγκριθεί. Ο Τόμος επιβεβαίωνει την δημιουργία της νέας Εκκλησίας. Τώρα η μεγαλύτερη ευθύνη είναι στις Εκκλησίες"

"Το Κράτος και ο Πρόεδρος έχουν κάνει την δουλειά τους. Ο Παναγιώτατος επίσης έπραξε σωστά την δουλειά του. Ίσως περισσότερο απ' όσο έπρεπε, δεδομένου της ισχυρής πιέσης και απειλών που έρχονται σ΄αυτόν από την πλευρά της Μόσχας" - τονίζει επίσης ο Ουκρανός Πρόεδρος.

Δεν είναι τυχαία αυτή η καταγγελία του Προέδρου της Ουκρανίας, αφού  ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος μόλις σήμερα στο κήρυγμά του κατά τη θεία λειτουργία που τέλεσε στον Ι. Ναό της Αγίας Τατιανής  είπε ότι «θα δημιουργηθεί μια ψεύτικη εκκλησία που θα υπηρετεί τον διάβολο».

Αν αυτά τα λέει ο Ορθόδοξος Πατριάρχης της Ρωσίας τι θα λέει ο απλός κόσμος; Είναι σα να δίνει το σύνθημα για εκτόξευση ύβρεων και απειλών κατά του Πατριάρχη Βαρθολομαίου όπως κατήγγειλε ευθαρσώς ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.