ΔΙΕΘΝΗ

Πρώην Ρώσος υπουργός Οικονομίας κατέβαλλε πρόστιμο 2 εκατ. δολαρίων για δωροδοκία

Δημοσίευση 11 Δεκεμβρίου 2018, 05:01 / Ανανεώθηκε 10 Δεκεμβρίου 2018, 17:51
Πρώην Ρώσος υπουργός Οικονομίας κατέβαλλε πρόστιμο 2 εκατ. δολαρίων για δωροδοκία
Facebook Twitter Whatsapp

Στις 15 Δεκεμβρίου του 2017 δικαστήριο της Μόσχας, είχε αποφανθεί ότι ο Ουλιουκάγιεφ είναι ένοχος για παθητική δωροδοκία

Ο Ρώσος πρώην υπουργός Οικονομίας Αλεξέι Ουλιουκάγεφ στον οποίο είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 8 ετών και πρόστιμο 130 εκατ. ρουβλίων (1,7 εκατ. δολάρια) κατέβαλε το πρόστιμο, δήλωσε η δικηγόρος του Λαρίσα Καστάνοβα.

«Μέσω της Sberbank καταβλήθηκαν τα χρήματα στους κλητήρες, όλο το απαιτούμενο ποσό» δήλωσε η ίδια. Την καταβολή προστίμου επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος της διοίκησης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικαστικών Κλητήρων της Μόσχας Τατιάνα Τσουλούκοβα.

Στις 15 Δεκεμβρίου του 2017 δικαστήριο της Μόσχας, είχε αποφανθεί ότι ο Ουλιουκάγιεφ είναι ένοχος για παθητική δωροδοκία, καθώς έλαβε το ποσό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων από τον πρόεδρο της Rosneft Ίγκορ Σέτσιν. Ο Ουλουκάγιεφ επανειλημμένα στο δικαστήριο αρνήθηκε την ενοχή του λέγοντας ότι υπήρξε θύμα προβοκάτσιας, ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης του είχαν υποστηρίξει ότι ο πρώην υπουργός πήρε από τον πρόεδρο της Rosneft τη βαλίτσα με τα 2 εκατομμύρια, όντας σίγουρος ότι σ αυτή υπήρχαν μπουκάλια με κρασί. Ο Ουλιουκάγιεφ υπήρξε ο πρώτος υπουργός που συνελήφθη εν ενεργεία.