current views are: 9

11 Δεκεμβρίου 2018
Δημοσίευση21:15

Brexit: Δύσκολες ώρες για την Μέι, συγκεντρώθηκαν οι υπογραφές για πρόταση μομφής

Υπό αμφισβήτηση η ηγεσία της

Δημοσίευση 21:15’

Υπό αμφισβήτηση η ηγεσία της

Συγκεντρώθηκε ο αριθμός των 48 επιστολών που απαιτούνται προκειμένου να κατατεθεί πρόταση μομφής σε βάρος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι από το κόμμα της, ανέφερε σήμερα το βράδυ το BBC, επικαλούμενο πολλαπλές πηγές.

Ο Γκρέιαμ Μπρέιντι, πρόεδρος της λεγόμενης Επιτροπής 1922, δηλαδή της κοινοβουλευτικής ομάδας των Τόρις στη Βουλή των Κοινοτήτων, ζήτησε να συναντηθεί με την Μέι αύριο μετά την συνεδρίαση του κοινοβουλίου, δήλωσε με ανάρτηση στο twitter η πολιτική συντάκτρια του BBC, Λόρα Κούνσμπεργκ.

Παραμένει ωστόσο αμφίβολο το εάν οι διαφωνούντες στο κόμμα των Συντηρητικών θα εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες ψήφους για την καθαίρεση της πρωθυπουργού.

Νωρίτερα την Τρίτη, η Μέι συναντήθηκε στο Βερολίνο με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία όμως απέρριψε κάθε ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης τη συμφωνία για το Brexit.

Εκπρόσωπος της πρωθυπουργού ανακοίνωσε το πρωί ότι το κοινοβούλιο θα ψηφίσει για το αν θα εγκρίνει τη συμφωνία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit πριν από τις 21 Ιανουαρίου.

Η ψηφοφορία επρόκειτο να διεξαχθεί την Τρίτη, όμως την Δευτέρα η Μέι ανακοίνωσε ότι θα την αναβάλει και θα επιδιώξει επιπλέον διαβεβαιώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι το κείμενο θα περάσει από το κοινοβούλιο.

 


σχετικα αρθρα