current views are: 11

12 Δεκεμβρίου 2018
Δημοσίευση12:08

Επίθεση στο Στρασβούργο – Εισαγγελέας: Ο δράστης φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» – Ενδέχεται να έχει διαφύγει

Είχε φυλακισθεί στη Γερμανία το 2016 και το 2017 με κατηγορίες για κλοπή και είχε απελαθεί στη Γαλλία το 2017

Δημοσίευση 12:08’

Είχε φυλακισθεί στη Γερμανία το 2016 και το 2017 με κατηγορίες για κλοπή και είχε απελαθεί στη Γαλλία το 2017

«Αλλάχ Ακμπάρ» φέρεται να φώναξε, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού, ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Στρασβούργο, αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον τρεις νεκρούς, με τις Αρχές να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. 

 

Αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης στο Στρασβούργο άκουσαν τον δράστη να φωνάζει “Αλλάχ Ακμπάρ”, δήλωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Ετζ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το πολυμελές πρωτοδικείο του Στρασβούργου.

“Βάσει της τοποθεσίας που αποτέλεσε στόχο, του τρόπου που έδρασε ο επιτιθέμενος, του προφίλ του και των μαρτυριών που συλλέχθηκαν από αυτούς που τον άκουσαν να φωνάζει ‘Αλλάχ Ακμπάρ’, την έρευνα ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της εισαγγελίας του Παρισιού”, σημείωσε.

 

Η αστυνομία έχει αναγνωρίσει τον ύποπτο της επίθεσης στο Στρασβούργο ως τον 29χρονο Σερίφ Σεκάτ, ο οποίος έχει γεννηθεί στο Στρασβούργο και βρισκόταν σε κατάλογο υπόπτων για πρακολούθηση των υπηρεσιών πληροφοριών ως δυνάμει επικίνδυνος για την ασφάλεια.

Η Γερμανία δεν έχει πληροφορίες που να δείχνουν ότι ο Γάλλος που είναι ύποπτος έχει ισλαμιστικό υπόβαθρο, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών.

“Από γερμανικής πλευράς, δεν έχουμε πληροφορίες για το εμπλεκόμενο πρόσωπο που να δείχνουν ότι έχει ένα ισλαμιστικό υπόβαθρο”, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου σε τακτική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Νωρίτερα εκπρόσωπος του γερμανικού Ομοσπονδιακού Εγκληματολογικού Γραφείου Αστυνομίας BKA είχε δηλώσει ότι ο ύποπτος για την επίθεση στο Στρασβούργο είχε φυλακισθεί στη Γερμανία το 2016 και το 2017 με κατηγορίες για κλοπή και είχε απελαθεί στη Γαλλία το 2017 και ότι πρόκειται για έναν 29χρονο Γάλλο πολίτη, ο οποίος είναι γνωστός στις γαλλικές αρχές ως ριζοσπαστικοποιημένος ισλαμιστής.

Η ίδια είχε προσθέσει πως οι γερμανικές αρχές συνεργάζονται στενά με Γάλλους αξιωματούχους καθώς συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του ύποπτου ως δράστη, το όνομα του οποίου είναι Σερίφ Σεκάτ, όπως ανακοινώθηκε από τις γαλλικές αρχές.

Ενδέχεται να έχει διαφύγει στη Γερμανία

Στη Γερμανία ενδέχεται να έχει διαφύγει ή να προσπαθεί να διαφύγει ο δράστης της χθεσινοβραδινής επίθεσης στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Bild», η οποία επικαλείται κύκλους των υπηρεσιών ασφαλείας της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι γερμανικές αρχές έλαβαν σχετική ενημέρωση από τους γΓλλους συναδέλφους τους νωρίς το πρωί και εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας ειδικά στην περιοχή της νοτιοδυτικής Γερμανίας, όπου ήδη από χθες το βράδυ έχουν αναπτυχθεί και δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής ομάδας BFE+.

Πηγή: Reuters, AFP, ΑΠΕ

 


σχετικα αρθρα