Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι, που διαφεύγει, κάλεσε σήμερα τους υποστηρικτές του να "συνεχίσουν την αντίσταση",  σε αποσπάσματα από ένα ηχογραφημένο μήνυμα του τα οποία μεταδόθηκαν από τηλεοπτικό δίκτυο Arrai. Ο Καντάφι εκτίμησε ότι υπάρχουν "διαφορές" μεταξύ των ανταρτών και του ΝΑΤΟ. "Ακόμα κι αν δεν ακούτε τη φωνή μου, συνεχίστε την αντίσταση", δηλώνει Καντάφι, σύμφωνα με τα αποσπάσματα που μεταδόθηκαν από το δορυφορικό κανάλι που εδρεύει στη Συρία, το οποίο ανακοίνωσε ότι το πλήρες ηχητικό μήνυμα θα μεταδοθεί αργότερα.

"Υπάρχουν διαφορές μεταξύ της Συμμαχίας της επιθετικότητας (ΝΑΤΟ) και των πρακτόρων της (οι αντάρτες)", ανέφερε ο Καντάφι, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Καντάφι δηλώνει ότι έχει την πρόθεση να εξαπολύσει "ανταρτοπόλεμο" για να πολεμήσει τους αντικαθεστωτικούς και να "καταδιώξει τους αποικιοκράτες".

Ο πρώην ηγέτης της Λιβύης δήλωσε ότι είναι έτοιμος για μια "μακρά μάχη", ακόμα και αν "καεί" η Λιβύη. "Αν θέλουν μια μακρά μάχη, ας είναι μακρά. Εάν η Λιβύη καεί ποιος θα μπορέσει να την κυβερνήσει; Ας καεί", δήλωσε ο πρώην ηγέτης που καταζητείται από τους αντάρτες μετά την πτώση της Τρίπολης την περασμένη εβδομάδα.

Η έκκληση που απηύθυνε ο Μουάμαρ Καντάφι προς τους υποστηρικτές του, την ημέρα της 42ης επετείου του πραξικοπήματος του, είναι "απελπισμένη και άθλια", δήλωσε ένας αξιωματούχος της εξέγερσης στην Τρίπολη σε συνέντευξη Τύπου.

"Αυτή η ομιλία είναι απελπισμένη και άθλια. Η επανάσταση έχει κερδίσει και η μεγαλύτερη απόδειξη ήταν η παρουσία περισσότερων από ένα εκατομμύριο ανθρώπων κατά τη διάρκεια της προσευχής του Aid στην πράσινη πλατεία χθες Τετάρτη", δήλωσε ο "υπουργός" Εσωτερικών του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, Αχμεντ Νταράτ.

Το Συμβούλιο δήλωσε επίσης σήμερα ότι αρκετοί ανώτατοι αξιωματούχοι πιστοί στον Καντάφι έχουν καταφύγει στην Αλγερία και την Αίγυπτο, και οι δυο γειτονικές προς τη Λιβύη χώρες, σύμφωνα με την τηλεόραση Al Arabiya. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ανάμεσα τους είναι και ο Ομράν Αμπουκράα, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Εταιρείας Πετρελαίων της Λιβύης, και ένας αξιωματούχος που κατονομάζεται ως αλ-Ταγιέμπ αλ Σάφι.

Επίσημη πηγή της Τυνησίας είχε δηλώσει στις 20 Αυγούστου στο Ρόιτερς ότι ο Αμπουκράα βρισκόταν στην Τυνησία.
TAGS