Την ώρα που συμφωνήθηκε αποδέσμευση των λιβυκών πόρων στη διάσκεψη του Παρισιού, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν ανακοίνωσαν τη συνέχιση των πληγμάτων του ΝΑΤΟ για όσο καιρό ο πρώην ισχυρός άνδρας της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι συνεχίζει να αποτελεί απειλή για το λαό του. "Συμφωνήσαμε για τη συνέχιση των πληγμάτων του ΝΑΤΟ για όσο καιρό ο Καντάφι και οι υποστηρικτές του αποτελούν απειλή για τη Λιβύη", δήλωσε ο Σαρκοζί κατά τη λήξη της διεθνούς διάσκεψης για το μέλλον της Λιβύης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Παρίσι.

"Ανακοινώσαμε ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν για όσο καιρό είναι απαραίτητο, για όσο καιρό υπάρχει μια απειλή για τους αμάχους", δήλωσε παράλληλα και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.

Οι μετέχοντες στη διεθνή διάσκεψη αποφάσισαν "να αρθεί το μέτρο του παγώματος των πόρων" του καθεστώτος του πρώην ισχυρού άνδρα της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι προς όφελος των νέων λιβυκών αρχών, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί κατά τη λήξη της διάσκεψης.

"Τα χρήματα που έκλεψε ο Καντάφι και οι συγγενείς του πρέπει να επιστραφούν στους Λίβυους. Έχουμε όλοι δεσμευτεί για την αποδέσμευση των χρημάτων της Λιβύης του χθες για να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη της Λιβύης του σήμερα", σημείωσε ο Σαρκοζί.

Οι νέες αρχές της Λιβύης, το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο των αντικαθεστωτικών, πρέπει να αρχίσει μια "διαδικασία συμφιλίωσης και συγχώρεσης", προσέθεσε εξάλλου ο Γάλλος πρόεδρος.

"Οι μετέχοντες θα ζητήσουν από το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο να αρχίσει μια διαδικασία συμφιλίωσης και συγχώρεσης ώστε τα σφάλματα που έγιναν σε άλλες χώρες στο παρελθόν να χρησιμεύσουν για να μας φωτίσουν", σημείωσε ο Σαρκοζί.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης Μουστάφα Αμπντελτζαλίλ κάλεσε σήμερα από το Παρίσι τους Λίβυους να υλοποιήσουν αυτό που έχουν υποσχεθεί στη διεθνή κοινότητα, δηλαδή να φέρουν "τη σταθερότητα, την ειρήνη και τη συμφιλίωση".

"Έχω ένα μήνυμα για το λιβυκό λαό: εμείς έχουμε στοιχηματίσει σε σας και η διεθνής κοινότητα έχει στοιχηματίσει σε σας. Όλα βρίσκονται στα χέρια σας για να υλοποιηθεί αυτό που υποσχεθήκαμε: η σταθερότητα, η ειρήνη, η συμφιλίωση", δήλωσε κατά τη λήξη της διάσκεψης για τη Λιβύη που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για "ανεκτικότητα" και "συγχώρεση".