Οι αρχές στο νότιο ομόσπονδο κρατίδιο Άντρα Πραντές ανακοίνωσαν πως πρόκειται να αρχίσει έρευνα για τους θανάτους 11 βρεφών σε νοσοκομείο, που καταγγέλθηκε ότι οφείλονταν σε ελαττωματικές συσκευές οξυγόνου.
Οι θάνατοι των παιδιών σημειώθηκαν στο γενικό κρατικό νοσοκομείο της περιφέρειας Καρνούλ, περίπου 300 χλμ. νότια της πρωτεύουσας του κρατιδίου Χαϊντεραμπάντ, από την Τετάρτη. Όλα τα βρέφη ήταν από μιας ως πέντε ημερών.

«Μια ομάδα αξιωματούχων και ειδικών βρίσκεται ήδη στο Καρνούλ για να εξακριβώσει τα γεγονότα», δήλωσε η Γ. Σριλάκσμι, επίτροπος υγείας και οικογενειακής πρόνοιας στο Άντρα Πραντές, μιλώντας τηλεφωνικά στο Γερμανικό Πρακτορείο.

«Πρόκειται να υποβάλουν μια έκθεση και θα υπάρξουν διώξεις εναντίον αξιωματούχων εάν βρεθούν οποιεσδήποτε παραλείψεις», πρόσθεσε.

Οι γονείς των παιδιών καταγγέλλουν ότι τα βρέφη πέθαναν λόγω της έλλειψης επαρκούς οξυγόνου και λόγω των ελαττωματικών συσκευών.

Η σωλήνωση που παρέχει οξυγόνο στη βρεφονηπιακή πτέρυγα δεν δούλευε κανονικά και η διεύθυνση του νοσοκομείου δεν την είχε επισκευάσει παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες, μετέδωσε το ινδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο IANS.

Όμως στελέχη του νοσοκομείου διέψευσαν ότι υπήρξε αμέλεια από μέρους του προσωπικού και πρόσθεσαν πως τα βρέφη πέθαναν εξαιτίας μεταγεννητικών επιπλοκών. Σύμφωνα με τους ίδιους, καθημερινά έξι με 10 νεογέννητα πεθαίνουν στο νοσοκομείο λόγω επιπλοκών υγείας.
TAGS