Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 31 τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που διαρκούν δύο ημέρες στη Σομαλία, στην μεθόριο με την αυτοανακηρυχθείσα αυτόνομη περιοχή Πούντλαντ, στα βορειοανατολικά, δήλωσαν σήμερα αυτόπτες μάρτυρες και αξιωματούχοι. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν την Πέμπτη στην πόλη Γκαλκάγιο, στα σύνορα ανάμεσα στην Πούντλαντ και την κεντρική Σομαλία, που ελέγχεται από τους μαχητές της οργάνωσης Σεμπάμπ, όταν στρατιώτες του Πούντλαντ, που αναζητούσαν ενόπλους που πρόσκεινται στους ισλαμιστές, εξαπέλυσαν επιδρομή.

«Η επιδρομή υπήρξε επιτυχής και οι τρομοκράτες υπέστησαν βαριές απώλειες», ανέφερε ανακοινωθέν του υπουργείου Εσωτερικών του Πούντλαντ.

Αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας στο Πούντλαντ είπαν ότι οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν και σήμερα, με τις δύο πλευρές να ενισχύουν τις θέσεις τους.

 «Δεν γνωρίζουμε, ακριβώς, πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν αλλά έχουμε πληροφορίες ότι είναι τουλάχιστον 21, στην πλειοψηφία τους μαχητές» των ισλαμιστών, είπε ένας από αυτούς, ο Μοχάμεντ Τζάμα. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για έναν παρόμοιο απολογισμό, τονίζοντας πως οι μάχες συνεχίστηκαν σήμερα.