Το πολεμικό ναυτικό της Χιλής ανακοίνωσε σήμερα ότι εντόπισε το πτώμα ενός πρώτου επιβαίνοντα στο αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας το οποίο συνετρίβη χθες με 21 επιβαίνοντες. Το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ ενώ κατευθυνόταν προς το αρχιπέλαγος Χουάν Φερνάντες, στο νότιο Ειρηνικό, 670 χιλιόμετρα από την ήπειρο και το πτώμα βρέθηκε στα νερά του αρχιπελάγους στις 07:20 σήμερα το πρωί (13:20 ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε ο αντιναύαρχος Κριστιάν ντε λα Μάσα στη χιλιανή τηλεόραση. "Ανήκει σε γυναίκα" και δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί, διευκρίνισε.

Αξιωματούχος της πολεμικής αεροπορίας, ο πτέραρχος Μαξιμιλιάνο Λαραετσέα, επιβεβαίωσε και εκείνος πως δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία ότι το αεροσκάφος συνετρίβη.

Το αεροσκάφος, που είχε αναχωρήσει από το Σαντιάγο, μετέφερε τρία μέλη πληρώματος και 18 επιβάτες, μεταξύ των οποίων ένα τηλεοπτικό συνεργείο του TVN με επικεφαλής το δημοφιλή δημοσιογράφο Φελίπε Καμιροάγκα.

Το τηλεοπτικό συνεργείο μετέβαινε στο Χουάν Φερνάντες για ένα ρεπορτάζ σχετικά με την ανοικοδόμηση μιας περιοχής του αρχιπελάγους που είχε πληγεί σκληρά από το τσουνάμι το οποίο ακολούθησε το σεισμό της 27ης Φεβρουαρίου 2010 στη Χιλή.
TAGS