Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επανέλαβε σήμερα την άρνησή του να ζητήσει συγγνώμη από την Τουρκία για την επιδρομή ισραηλινών στρατιωτών εναντίον τουρκικού πλοίου του στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα πριν ένα χρόνο, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως θέλει να αποφύγει την επιδείνωση των σχέσεων με την Άγκυρα. «Δεν χρειάζεται να ζητήσουμε συγγνώμη επειδή ενεργήσαμε με αυτόν τον τρόπο για να προστατεύσουμε τους συμπατριώτες μας, τα παιδιά και τις πόλεις μας», τόνισε στους δημοσιογράφους ο Νετανιάχου, πριν την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου.

«Δεν έχουμε ανάγκη να ζητήσουμε συγγνώμη επειδή οι στρατιώτες μας απάντησαν στις βίαιες επιθέσεις των ακτιβιστών της ΙΗΗ (τουρκική ΜΚΟ). Δεν θα ζητήσουμε συγγνώμη γιατί προσπαθούμε να σταματήσουμε το λαθρεμπόριο όπλων προς την Χαμάς», υπογράμμισε ο Νετανιάχου.

«Όμως επαναλαμβάνω πως το Ισραήλ εκφράζει τη λύπη του για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών. Ελπίζω να μπορέσουμε να βρούμε τρόπο να ξεπεράσουμε τις διαφορές μας με την Τουρκία. Το Ισραήλ δεν επιθυμεί την επιδείνωση των σχέσεών του με την Άγκυρα», κατέληξε ο ισραηλινός πρωθυπουργός