Κούρδοι αντάρτες σκότωσαν δύο στρατιώτες και δύο μέλη της πολιτοφυλακής των χωριών σε ξεχωριστές επιθέσεις στη νοτιοανατολική Τουρκία το Σάββατο και την Κυριακή (σήμερα), δήλωσαν αξιωματούχοι. Οι δύο στρατιώτες πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν χθες στο Τούντζελι, στην πιο πρόσφατη μιας σειράς συγκρούσεων σε μια επαρχία όπου οι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) ενεργοποιούνται τους τελευταίους μήνες.

Ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του επαρχιακού κυβερνήτη ανέφερε πως οι στρατιώτες δέχθηκαν πυρά ενώ περιπολούσαν στην αγροτική περιοχή Γκεγικσουγιού, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Οι δύο άνδρες πολιτοφύλακες πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί, σύμφωνα με αξιωματούχους ασφαλείας. Βρίσκονταν σε περιπολία κοντά στη Γιουσεκόβα στην ορεινή νοτιοανατολική επαρχία Χακαρί, στα σύνορα με το Ιράκ. Οι πολιτοφύλακες των χωριών στρατολογούνται συχνά από βοσκούς για να φυλάνε τους απομακρυσμένους οικισμούς.

Τέσσερις εργάτες τραυματίστηκαν σήμερα από έκρηξη χειροβομβίδας ενώ δούλευαν σε εργοτάξιο δίπλα σε αστυνομικό τμήμα στην επαρχία.