Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα Κυριακή στη διάρκεια μιας επιχείρησης των δυνάμεων ασφαλείας, με την υποστήριξη του στρατού, στην περιοχή Χαν Σεϊχούν της επαρχίας Ιντλέμπ, στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, δήλωσαν ακτιβιστές. «Οι δυνάμεις ασφαλείας, υποστηριζόμενες από τις ένοπλες δυνάμεις εισέβαλαν στην περιοχή Χαν Σεϊχούν και άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους», ανέφεραν οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού (LCC), ένα κίνημα που εμψυχώνει την αμφισβήτηση εναντίον του προέδρου Μπασάρ Αλ-Άσαντ.

Σύμφωνα με τις LCC, «οι δυνάμεις περικύκλωσαν τα νοσοκομεία προκειμένου να εμποδίσουν την εισαγωγή τραυματιών».

Την προηγούμενη Κυριακή, «δέκα άρματα μάχης ακολουθούμενα από τρία οχήματα των υπηρεσιών ασφαλείας εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον της περιοχής Σέιχ Σεϊχούν, ανοίγοντας πυρ με βαρύ μυδραλιοβόλο σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας εννέα άλλους», σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Την Παρασκευή, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana είχε κάνει λόγο για «απαγωγή από ένοπλη συμμορία στην πόλη Χαν Σεϊχούν του δεκανέα Ουαέλ Άλι, των δυνάμεων εσωτερικής ασφαλείας, ο οποίος οδηγήθηκε σε άγνωστο μέρος».

Είκοσι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο σε επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, από τις βιαιότητες στη Συρία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 2.200 άνθρωποι αφότου ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος στα μέση Μαρτίου, στην πλειοψηφία τους άμαχοι, και σύμφωνα με τους ακτιβιστές, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί.
TAGS