Ο ανατραπείς πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ έφτασε σήμερα με ασθενοφόρο στην είσοδο αίθουσας δικαστηρίου στα περίχωρα του Καΐρου για την τρίτη συνεδρίαση της δίκης του, η οποία θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Το ασθενοφόρο εθεάθη να εισέρχεται στην Αστυνομική Ακαδημία, όπου διεξάγεται η δίκη.

Αρκετοί άνθρωποι μετέφεραν στη συνέχεια το φορείο μέσα στο κτίριο. Εντούτοις το πρόσωπο του Μουμπάρακ δεν φάνηκε στις ζωντανές εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, καθώς περισσότεροι από δέκα άνδρες ασφαλείας και στρατιωτικοί στέκονταν γύρω από το ασθενοφόρο.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως στο δικαστήριο είχαν φτάσει επίσης οι δύο γιοί του Μουμπάρακ, ο Αλάα και ο Γκαμάλ, καθώς και άλλοι κατηγορούμενοι. Ο Μουμπάρακ και οι δύο γιοί του κατηγορούνται ότι διέταξαν νωρίτερα φέτος το φόνο διαδηλωτών.

Ο δικαστής απαγόρευσε σήμερα την παρουσία τηλεοπτικών καμερών μέσα στην αίθουσα. Οι δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, στις 3 και στις 15 Αυγούστου, είχαν αναμεταδοθεί τηλεοπτικά.