Τσάβες: «Ο Καντάφι δεν πρόκειται εύκολα να εγκαταλείψει τη Λιβύη»


Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, ένας από τους τελευταίους αρχηγούς κρατών που εκφράζει την πλήρη υποστήριξή του στο καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε σήμερα ότι είναι πεπεισμένος ότι ο ηγέτης της Λιβύης, που διαφεύγει, "δεν πρόκειται εύκολα να εγκαταλείψει τη Λιβύη", και τον προέτρεψε να "αντισταθεί". "Κανείς δεν ξέρει που βρίσκεται ο Καντάφι" αλλά "είμαι βέβαιος ότι δεν σκέφτεται καθόλου να εγκαταλείψει τη Λιβύη", δήλωσε ο Τσάβες σε τηλεφωνική του παρέμβαση που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση VTV.

"Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να αντισταθεί, με την προϋπόθεση ότι αυτή η αντίσταση θα επιτρέψει την αναζήτηση του δρόμου της ειρήνης σε βάρος του δρόμου του πολέμου", διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Από την έναρξη του κινήματος της εξέγερσης τον Φεβρουάριο, ο Τσάβες έχει αυξήσει τα μηνύματα υποστήριξης για το καθεστώς της Λιβύης, και συνεχώς επικρίνει την επέμβαση του ΝΑΤΟ και τις οικονομικές κυρώσεις εναντίον του Καντάφι και του περιβάλλοντός του.

Σήμερα, ο Τσάβες κάλεσε τις πέντε αναδυόμενες χώρες της ομάδας BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική), το αντι-φιλελεύθερο μπλοκ της Λατινικής Αμερικής Μπολιβαρική Εναλλακτική για την Αμερική (ALBA, που δημιουργήθηκε από το ζευγάρι Κούβας-Βενεζουέλας) και τις αφρικανικές χώρες να εργαστούν για να περιοριστεί η "βαρβαρότητα" που διαπράχθηκε από το ΝΑΤΟ στη Λιβύη.

"Πρέπει να κάνουμε μια πιο συντονισμένη αντεπίθεση για να εναντιωθούμε, σε αυτή τη βαρβαρότητα", είπε χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο