Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο θα εγκατασταθεί στην Τρίπολη όταν όλη η λιβυκή επικράτεια θα είναι ελεύθερη από το καθεστώς Καντάφι, βεβαίωσε σήμερα μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο ο αντιπρόεδρός του Αμπντέλ Χαφίζ Γόγκα. Την Παρασκευή ο πρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου ανήγγειλε ότι "την προσεχή εβδομάδα" αυτό θα εγκατασταθεί στην Τρίπολη. Μάλιστα, την 26η Αυγούστου, όταν οι εξεγερμένοι έφθασαν στη συνοικία της Τρίπολης, όπου ο Καντάφι είχε το αρχηγείο του, έγινε λόγος για "εγκατάσταση του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου τις αμέσως επόμενες μέρες" στην Τρίπολη.

Από την πλευρά του ο κ. Γόγκα εστίασε σήμερα στην επικείμενη απελευθέρωση των πόλεων της Σύρτης, του Μπάνι Ουαλίντ και της Σέμπχα, που όπως ανέφερε θα πρέπει να προηγηθούν της εγκατάστασης του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου στην Τρίπολη.

Σήμερα, μέλη του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου διαμένουν πλέον στην Τρίπολη, όχι όμως ο πρόεδρός του Μουστάφα Αμπντελτζαλίλ.

Παράλληλα, η βρετανική κυβέρνηση εγκατέστησε σήμερα μία διπλωματική αποστολή στη Λιβύη, σε αντικατάσταση εκείνης που διέκοψε τον Φεβρουάριο την αποστολή της, βεβαίωσε το Φόρεϊν Οφις αργά σήμερα με ανακοινωθέν του. Στο ανακοινωθέν αναφέρεται ότι "μία διπλωματική αποστολή της Βρετανίας, υπό τον κ. Ντόμινικ Ασκουϊθ, που πέταξε με ένα αεροπλάνο της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) βρίσκεται ήδη στην Τρίπολη". "Πρόκειται για σημαντική καμπή στις σχέσεις που θα έχουμε με τη νέα Λιβύη" αναφέρεται στο βρετανικό διπλωματικό ανακοινωθέν.
TAGS