Μεγάλη αυτοκινητοπομπή πολιτικών και στρατιωτικών οχημάτων από τη Λιβύη πέρασε την πόλη Αγκαντέζ στο βόρειο Νίγηρα, επιβεβαίωσε στρατιωτική πηγή της χώρας. «Είδα μια ασυνήθιστη και εντυπωσιακή φάλαγγα, πολλών δεκάδων οχημάτων να μπαίνει στο Αγκαντέζ προερχόμενη από το Αρλίτ, μια πόλη κοντά στα αλγερινά σύνορα, και να κατευθύνεται προς τη Νιαμέι», επισήμανε η ίδια πηγή, η οποία ανέφερε «επίμονες φήμες» ότι στην αυτοκινητοπομπή βρίσκεται ο Μουάμαρ Καντάφι.

«Υπάρχουν έντονες φήμες περί παρουσίας του Καντάφι ή ενός από τους γιους του στην αυτοκινητοπομπή», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, δημοσιογράφος ιδιωτικού ραδιοφωνικού σταθμού στο Αγκαντέζ δήλωσε πως "είδε αυτοκινητοπομπή με δεκάδες οχήματα να διασχίζει την πόλη με κατεύθυνση την πρωτεύουσα του Νίγηρα Νιαμέι".

«Πολλοί μάρτυρες είδαν στην αυτοκινητοπομπή τον Ρίσα Αγκ Μπούλα, μια από τις ηγετικές μορφές των Τουαρέγκ στις δύο εξεγέρσεις τους στο Νίγηρα και στενό φίλο του Καντάφι», συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος.

Περίπου δέκα πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του Καντάφι, ανάμεσα τους και ο Μανσούρ Ντάου επικεφαλής των δυνάμεων εσωτερικής ασφαλείας, έφτασαν την Κυριακή στο Αγκαντέζ.

Στο έδαφος του Νίγηρα έφτασαν και άλλα πρόσωπα από το περιβάλλον του Καντάφι, συνοδευόμενα από τον ηγέτη της εξέγερσης των Τουαρέγκ Αγκάλι Αλάμπο.
TAGS