Η αυστραλιανή αστυνομία απελευθέρωσε σήμερα ένα 12χρονο κορίτσι, το οποίο επί σχεδόν 12 ώρες κρατούσε όμηρο ένας άνδρας-ίσως ο πατέρας του- ισχυριζόμενος ότι μέσα στο σακίδιό του έχει κρύψει μια βόμβα, σύμφωνα με την αστυνομία και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο 52χρονος εισήλθε σήμερα σε νομικό γραφείο στο Σίδνεϊ συνοδευόμενος από το κορίτσι και απειλούσε τους αστυνομικούς ότι θα ανατιναχθεί. Η αστυνομία δεν αποκλείει η υπόθεση να συνδέεται με δικαστική διαμάχη του άνδρα για την κηδεμονία του παιδιού.

"Οι διαπραγματεύσεις κατέρρευσαν και φθάσαμε σε ένα στάδιο όπου έπρεπε να επέμβουμε," είπε στους δημοσιογράφους ο βοηθός του επικεφαλής της αστυνομίας Ντένις Κλίφορντ αφότου η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στο γραφείο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο άνδρας συνελήφθη και το παιδί επιβιβάστηκε σε ασθενοφόρο που ήταν σταθμευμένο έξω από το κτίριο και πρόσθεσε ότι οι πυροτεχνουργοί εξακολουθούν να εξετάζουν το σακίδιο του άνδρα για την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού.

Κανένας άλλος δεν βρισκόταν στο γραφείο στη διάρκεια της ομηρείας σε κτίριο κοντά στο Δικαστήριο Οικογενειακών Υποθέσεων στα περίχωρα του Σίδνεϊ.

"Λειτουργήσαμε με την υπόθεση ότι υπάρχει εκρηκτικός μηχανισμός μέσα στο σακίδιο," είπε ο Κλίφορντ.

"Το κορίτσι είναι πολύ αναστατωμένο και δείχνει θλιμμένο, το οποίο είναι κατανοητό, αλλά κατά τα άλλα είναι σώο και αβλαβές," πρόσθεσε ο ίδιος.

Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε αν το κορίτσι είναι κόρη του 52χρονου, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αλλά σύμφωνα με δημοσιογράφο του Sky TV, το κορίτσι φώναξε: "Αυτός είναι ο πατέρας μου!" τη στιγμή που απομακρυνόταν από την περιοχή.