Ο γιος του Ρούπερτ Μέρντοχ, Τζέιμς, γνώριζε ότι οι τηλεφωνικές υποκλοπές στην εφημερίδα ταμπλόιντ News of the World πραγματοποιούνταν από περισσότερους από έναν δημοσιογράφους πριν από τρία χρόνια και πλέον, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής των νομικών συμβούλων της εταιρείας, μιλώντας ενώπιον των Βρετανών βουλευτών. Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει ο Ρούπερτ Μέρντοχ.

Ο δικηγόρος Τομ Κρόουν ανέφερε ότι η εφημερίδα είχε προσλάβει φριλάνσερ δημοσιογράφους με σκοπό να παραβιάζουν την ιδιωτική ζωή των δικηγόρων οι οποίοι είχαν αναλάβει τα θύματα των υποκλοπών.

Ο δικηγόρος επανέλαβε ότι είχε εξηγήσει στον Τζέιμς Μέρντοχ το 2008 τη σημασία ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θεωρείται κλειδί, το οποίο είχε καταφέρει να αποκτήσει ένα θύμα των υποκλοπών και το οποίο περιείχε χειρόγραφα που δεν σχετίζονταν με τον δημοσιογράφο που είχε μπει στη φυλακή.

«Αυτό το έγγραφο σήμαινε ότι υπήρχε μία ευρύτερη εμπλοκή της News International» δήλωσε ο δικηγόρος, όταν ερωτήθηκε από την κοινοβουλευτική επιτροπή για το τι είχε πει στον Μέρντοχ κατά την διάρκεια συνάντησής τους, στην οποία παρίστατο και ο τελευταίος εκδότης της εφημερίδας Κόλιν Μάιλερ.