Οι ιρανικές δυνάμεις σκότωσαν στις 3 Σεπτεμβρίου τον υπαρχηγό του PJAK, του κύριου κουρδικού κινήματος ένοπλου αγώνα κατά του καθεστώτος της Τεχεράνης με έδρα το Ιράκ, ανακοίνωσαν σήμερα οι ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης. «Ο Ματζίντ Καβιάν, γνωστός και ως Σαμαχού Σαραλντάν, αναπληρωτής διοικητής της τρομοκρατικής οργάνωσης PJAK, σκοτώθηκε το Σάββατο», αναφέρεται σε ανακοίνωση της επίλεκτης δύναμης του καθεστώτος, στην οποία δεν αποσαφηνίζονται οι συνθήκες του θανάτου αυτού.

Το Ιράν άρχισε τον Ιούλιο μια μεγάλη στρατιωτική επίθεση κατά του PJAK, το οποίο διεξάγει τακτικά επιχειρήσεις εναντίον των ιρανικών δυνάμεων από το ιρακινό έδαφος και κατηγορείται επίσης από την Τεχεράνη ότι ευθύνεται για πολλές επιθέσεις στο ιρανικό Κουρδιστάν.

Ο Ματζίντ Καβιάν «εμπλεκόταν σε τρομοκρατικές επιχειρήσεις στο ιρανικό έδαφος από το 2003», προστίθεται στην ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης.

Οι Φρουροί της Επανάστασης υποστηρίζουν εξάλλου πως ο θάνατος του Ματζίντ Καβιάν επιβεβαιώθηκε από ανακοίνωση του PJAK στην οποία διευκρινίζεται πως ο υπαρχηγός των κούρδων ανταρτών τραυματίσθηκε θανάσιμα "από θραύσμα οβίδας" στη διάρκεια ιρανικού βομβαρδισμού.
TAGS