Η Συρία ζήτησε από τον επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ αλ-Αράμπι να αναβάλει την επίσκεψή του στη Δαμασκό επειδή συναντήθηκε με προσωπικότητες της συριακής αντιπολίτευσης, δήλωσε σήμερα προς το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων λιβανική πηγή προσκείμενη στη συριακή κυβέρνηση. «Ο αξιωματούχος του Αραβικού Συνδέσμου δεν έπρεπε να είχε συναντηθεί με προσωπικότητες της συριακής αντιπολίτευσης πριν από τις συνομιλίες του με τον σύρο πρόεδρο (Μπασάρ αλ Άσαντ)», δήλωσε η πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο, σύμφωνα με την πηγή.

Νωρίτερα το κρατικό συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA είχε μεταδώσει πως η συριακή κυβέρνηση ζήτησε από τον αλ-Αράμπι να αναβάλει την επίσκεψή του «για αντικειμενικούς λόγους, για τους οποίους ενημερώθηκε».

Στο σχετικό τηλεγράφημα δεν δίνονταν άλλες διευκρινίσεις, όμως πηγές στη Βηρυτό δήλωσαν προς το Γερμανικό Πρακτορείο ότι η Δαμασκός είναι επίσης «δυσαρεστημένη» με μια πρωτοβουλία που ο αλ-Αράμπι ετοιμάζεται να παρουσιάσει στους σύρους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρωτοβουλία καλεί να τερματιστεί η αιματοχυσία, να εισαχθεί ο πολιτικός πλουραλισμός και να διεξαχθούν ελεύθερες εκλογές το 2014.