Ο γιος του Ρούπερτ Μέρντοχ, Τζέιμς, αναμένεται να κληθεί να καταθέσει για δεύτερη φορά ενώπιον Βρετανών βουλευτών, μιας και σε κατάθεσή τους, δύο πρώην στελέχη της News of the World ανέφεραν ότι ο Τζ.Μέρντοχ γνώριζε για τις τηλεφωνικές υποκλοπές στην ταμπλόιντ εφημερίδα. Οι βουλευτές σχεδιάζουν να καλέσουν τον γιο του Ρούπερτ Μέρντοχ για να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το εάν είχε γνώση του θέματος και εάν είχε γνώση e-mail που αναφερόταν στις υποκλοπές.

Ο πρώην επικεφαλής των νομικών συμβούλων της εταιρείας, Τομ Κρόουν, δήλωσε την Τρίτη ότι είχε ενημερώσει τον Τζέιμς Μέρντοχ για e-mail που άφηνε να εννοηθεί ότι οι υποκλοπές δεν ήταν «μεμονωμένο λάθος» ενός δημοσιογράφου, αλλά συνηθισμένη τακτική.

Από την πλευρά του, ο Κόλιν Μάιλερ, εκδότης της News of the World μετά τον Άντι Κούλσον, δήλωσε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ότι είναι «αδιανόητο» να μην ήξερε ο Τζέιμς Μέρντοχ για το e-mail για τις υποκλοπές.

Ο γιος του γνωστού μεγιστάνα απάντησε στους ισχυρισμούς του Τομ Κρόουν, με ανακοίνωσή του, λέγοντας ότι επιμένει στην κατάθεσή του.

Τόνισε ότι είχε γνώση μόνο ενός μεμονωμένου περιστατικού υποκλοπών και ότι δεν γνώριζε για το e-mail «στον Νέβιλ» (έτσι ονομάστηκε η ηλεκτρονική επιστολή που είχε ως φερόμενο παραλήπτη τον Νέβιλ Θερντλμπεκ της ΝoW).

Οι βουλευτές πιστεύουν πως με τις καταθέσεις στελεχών έχει προκύψει ζήτημα για το «εάν ο υιός Μέρντοχ παραπλάνησε την επιτροπή».

Στην πρώτη του κατάθεση, ο Τζέιμς Μέρντοχ αρνήθηκε πως γνώριζε ότι οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας υπέκλεπταν συστηματικά τηλεφωνικές συνομιλίες πολιτικών και διασημοτήτων.Πηγή: tanea.gr