Για ψευδορκία η οποία ευνοεί τον κατηγορούμενο κατηγορήθηκε σήμερα ένας αξιωματούχος της αστυνομίας, ο οποίος εκλήθη ως μάρτυρας στην δίκη του πρώην ηγέτη της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, ανακοίνωσε η εισαγγελία. Ο εισαγγελέας κατηγόρησε τον διοικητή της αστυνομίας Μοχάμεντ Άμπντελ Χακίμ ότι ανασκεύασε τις δηλώσεις που έκανε σε προηγούμενες έρευνες σχετικά με την εμπλοκή ανώτατων αξιωματούχων στην αιματηρή καταστολή των εξεγέρσεων στην Αίγυπτο.

Στην κατάθεσή του στο δικαστήριο, ο Άμπντελ Χακίμ είχε αναφέρει ότι δεν υπήρξαν διαταγές να πυροβολήσουν τους διαδηλωτές και ότι έμαθε από τα μέσα ενημέρωσης ότι κάποιοι διαδηλωτές σκοτώθηκαν κατά τις κινητοποιήσεις.

Η σημερινή μαρτυρία του έρχεται σε αντίθεση με αυτή που είχε κάνει παλαιότερα και στην οποία βασίστηκαν οι κατηγορίες κατά του Χόσνι Μουμπάρακ.

Νωρίτερα σήμερα το δικαστήριο αποφάσισε τη συνέχιση της δίκης, στην οποία ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Χαμπίμπ αλ Άντλι και έξι ανώτατοι αξιωματούχοι κατηγορούνται ότι διέταξαν την αστυνομία να προβεί στην καταστολή που προκάλεσε τον θάνατο περίπου 850 ανθρώπων στις διαδηλώσεις.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας, διαδηλωτές και δικηγόροι των οικογενειών των θυμάτων εξέφρασαν την οργή τους για τους μάρτυρες.

"Ο φίλος μου έπεσε νεκρός στην πλατεία Ταχρίρ ακριβώς δίπλα μου. Πυροβολήθηκε στο κεφάλι από την αστυνομία. Γιατί δεν μας αφήνουν να καταθέσουμε; Γιατί καλούν την αστυνομία να καταθέσει και όχι τον λαό;" δήλωσε η Ραμπία αλ Σέιχ, έξω από το δικαστήριο.