Ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος βρέθηκε στο Γιάροσλαβ όπου χθες συνετρίβη αεροσκάφος με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 43 άνθρωποι, ζήτησε την διενέργεια «εξονυχιστικής έρευνας», καταγγέλλοντας παράλληλα «τη σειρά αεροπορικών καταστροφών» μέσα στο καλοκαίρι. Το χθεσινό δυστύχημα ήταν το τέταρτο από τον Ιούνιο.

«Ζήτησα από την Επιτροπή 'Έρευνας και από την κυβέρνηση να διεξάγουν εξονυχιστική έρευνα», τόνισε ο ρώσος πρόεδρος.

Ο ίδιος κατήγγειλε την κατάσταση των αερομεταφορών στη Ρωσία, μετά τη σειρά αεροπορικών καταστροφών το καλοκαίρι αυτό.

«Το πρόβλημα της Πολιτικής Αεροπορίας και της αεροπορικής ασφάλειας έχει αποτελέσει το θέμα πολλών συζητήσεων. Οικονομικοί πόροι έχουν αποδεσμευτεί, αλλά η κατάσταση παραμένει άσχημοι, όπως φαίνεται από τις αεροπορικές καταστροφές του καλοκαιριού», πρόσθεσε.

«Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε έτσι», προειδοποίησε ο Μεντβέντεφ στη διάρκεια συνάντησης του με τους υπουργούς Μεταφορών Ιγκόρ Λεβίτιν και Εκτάκτων Αναγκών Σεργκέι Σόιγκου.

Ρωσικό αεροσκάφος Yak-42 στο οποίο επέβαινε η ομάδα χόκεϊ του Γιάροσλαβ συνετρίβη χθες Τετάρτη την στιγμή της απογείωσης με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 43 από τους 45 επιβαίνοντες.

«Πρόκειται για μια τραγωδία. Μια μεγάλη καταστροφή», κατέληξε ο ρώσος πρόεδρος.

Πρόκειται για το τέταρτο αεροπορικό δυστύχημα από τον Ιούνιο. Έντεκα επιβαίνοντες σε αεροσκάφος Antonov 12 σκοτώθηκαν τον Αύγουστο. Τον Ιούλιο, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα με αεροσκάφος Antonov 24 και στις 20 Ιουνίου, από τη συντριβή ενός Tupolev 134 σκοτώθηκαν 47 άνθρωποι.