Ο ιρακινός ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού δικτύου Al-Rai δήλωσε σήμερα ότι βρίσκεται σε επαφή με τον Μουάμαρ Καντάφι, του οποίου η οικογένεια τον πληρώνει για την μετάδοση των ηχητικών μηνυμάτων του φυγάδα ηγέτη της Λιβύης. Ο Μισάαλ αλ Τζουμπούρι, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του εδρεύοντος στην Δαμασκό τηλεοπτικού δικτύου Al-Rai, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων: "Το ηθικό του Καντάφι και της οικογένειάς του είναι υψηλό και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την αντίσταση".

Ο αλ Τζουμπούρι είπε ότι το κανάλι του μεταδίδει τα μηνύματα του Καντάφι για τη υπεράσπιση του "λαού και των εθνικών εδαφών ενάντια στην κατοχή".

Σε σημερινό του μήνυμα που μεταδόθηκε από το Αl-Rai, ο Καντάφι αναφέρει: "Προς όλους τους αγαπημένους μου Λίβυους, η γη της Λιβύης είναι δική σας και εσείς πρέπει να την υπερασπιστείτε ενάντια σε όλους αυτούς τους προδότες, τα σκυλιά, αυτούς που ήταν στη Λιβύη και προσπαθούν να καταλάβουν τη γη".

Αρνήθηκε ότι έφυγε από τη Λιβύη για το γειτονικό Νίγηρα και χαρακτήρισε τις πληροφορίες αυτές "ως ψεύδη ψυχολογικού πολέμου".