Το Πακιστάν ζήτησε από τα Ηνωμένα Έθνη να απευθύνουν έκκληση διεθνούς αλληλεγγύης για βοήθεια προς τους πέντε εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες στις νότιες περιοχές της χώρας, τις τελευταίες εβδομάδες. «Ο πρόεδρος Ασιφ Αλι Ζαρντάρι είχε (χθες Πέμπτη) τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν και του ζήτησε να απευθύνει έκκληση για διεθνή βοήθεια προς τους πληγέντες από τις πλημμύρες», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του πακιστανού προέδρου Φαρχατουλάχ Μπαμπάρ.

O ίδιος πρόσθεσε πως το πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών θα στείλει επίσημο γραπτό αίτημα για το θέμα αυτό στα Ηνωμένα Έθνη.

Ο πρόεδρος Ζαρντάρι επισκέφτηκε την επαρχία Σιντ, από όπου κατάγεται, μια από τις μεγαλύτερες σιτοπαραγωγικές περιοχές του Πακιστάν και διαπίστωσε ότι εκατοντάδες χωριά και καλλιεργήσιμες εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει, πλήττοντας 700.000 ως ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Από τις βροχές των μουσσώνων έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 138 άνθρωποι μέσα σε ένα μήνα και πέντε εκατομμύρια έχουν πληγεί, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία διαχείρισης φυσικών καταστροφών.