Η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch, η οποία εδρεύει στη Νέα Υόρκη, κατηγόρησε σήμερα τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας ότι απομάκρυναν «δια της βίας» τραυματίες από τα νοσοκομεία στην πόλη Χομς. «Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας απομάκρυναν δια της βίας 18 τραυματίες, μεταξύ των οποίων πέντε που βρίσκονταν στο χειρουργείο, από το νοσοκομείο αλ Μπαρ στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας στις 7 Σεπτεμβρίου του 2011,» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση από τη Βηρυτό.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι, την ίδια ημέρα, οι δυνάμεις ασφαλείας εμπόδισαν το ιατρικό προσωπικό να προσεγγίσει τους τραυματίες σε πολλές συνοικίες της συγκεκριμένης πόλης.

«Το να αρπάζεις τραυματίες από το χειρουργείο είναι απάνθρωπο και παράνομο και φυσικά απειλητικό για τη ζωή τους», δήλωσε η Σάρα Λία Ουίτσον, διευθύντρια του παραρτήματος της οργάνωσης στη Μέση Ανατολή.

«Η στέρηση της απαραίτητης ιατρικής μέριμνας από τους ανθρώπους προκαλεί μεγάλο πόνο και ενδεχομένως ανεπανόρθωτη βλάβη».

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας ξεκίνησαν μια ευρεία στρατιωτική επιχείρηση στην Χομς την Τετάρτη κατά την οποία σκοτώθηκαν 23 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες.
TAGS