ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Σκοτώθηκε ταξίαρχος των Φρουρών της Επανάστασης σε μάχες με το PJAK

Δημοσίευση 9 Σεπτεμβρίου 2011, 14:27 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ιράν: Σκοτώθηκε ταξίαρχος των Φρουρών της Επανάστασης σε μάχες με το PJAK
Facebook Twitter Whatsapp
Οι αρχές του Ιράν ανακοίνωσαν σήμερα πως η κουρδική αυτονομιστική οργάνωση PJAK σκότωσε έναν ανώτερο αξιωματικό των Φρουρών της Επανάστασης στη διάρκεια μαχών σε δυτική περιοχή της Ισλαμικής Δημοκρατίας, όπως μετέδωσε σήμερα το ημιεπίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars.
Οι αρχές του Ιράν ανακοίνωσαν σήμερα πως η κουρδική αυτονομιστική οργάνωση PJAK σκότωσε έναν ανώτερο αξιωματικό των Φρουρών της Επανάστασης στη διάρκεια μαχών σε δυτική περιοχή της Ισλαμικής Δημοκρατίας, όπως μετέδωσε σήμερα το ημιεπίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars. «Ο ταξίαρχος Αμπασαλί Τζανεσαρί έγινε μάρτυρας στη διάρκεια μαχών με την τρομοκρατική οργάνωση PJAK στο δυτικό τμήμα της χώρας», μετέδωσε το Fars.

Το PJAK, το Κόμμα για την Ελεύθερη Ζωή του Κουρδιστάν, θεωρείται παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), που πήρε τα όπλα το 1984 διεκδικώντας την ίδρυση κουρδικού κράτους στη νοτιοανατολική Τουρκία. Η Τεχεράνη αλλά και η Ουάσινγκτον θεωρούν το PJAK τρομοκρατική οργάνωση.

Τους τελευταίους μήνες οι ιρανικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν εξαπολύσει γενικευμένες επιχειρήσεις εναντίον των μαχητών του PJAK στις ορεινές περιοχές στα σύνορα με το Ιράκ.

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανέφεραν ότι η εκεχειρία που κήρυξε η κουρδική οργάνωση είναι «ανούσια» εάν δεν αποσύρει τις δυνάμεις της από την Ισλαμική Δημοκρατία.