Η αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε σήμερα ότι η Αλ Κάιντα είναι πίσω από τις συγκεκριμένες, αξιόπιστες αλλά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες περί μιας απειλής εναντίον των Αμερικανών, ειδικά στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον. "Συναντιόμαστε εδώ στη Νέα Υόρκη, ενώ οι ειδήσεις χθες βράδυ ανέφεραν για μια συγκεκριμένη αξιόπιστη αλλά ανεπιβεβαίωτη πληροφορία, ότι η Αλ Κάιντα επιδιώκει και πάλι να βλάψει τους Αμερικανούς, και έχει κυρίως ως στόχο τη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον", δήλωσε η Κλίντον σε ομιλία της.

"Υπάρχουν λόγοι που οι αρχές των ΗΠΑ θεωρούν ότι η τρομοκρατική απειλή κατά της Νέας Υόρκης και της Ουάσιγκτον μπορεί να συνδέεται με τον ηγέτη της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι", δήλωσε σήμερα στο Ρόιτερς αμερικανός αξιωματούχος υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του.

Ο Ζαουάχρι ανέλαβε τα ηνία της Αλ Κάιντα αφότου ο Οσάμα μπιν Λάντεν σκοτώθηκε τον Μάιο, σε μια αμερικανική επιδρομή στο Πακιστάν.

Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε χθες Πέμπτη εντολή να διπλασιαστούν οι προσπάθειες των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών των ΗΠΑ καθώς υπάρχει μια «αξιόπιστη αλλά ανεπιβεβαίωτη» απειλή ενόψει της 10ης επετείου των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.