Λιμοκτονούν οι Αβορίγινες της Νότιας Αυστραλίας, σύμφωνα με έρευνα που ήρθε τώρα στη δημοσιότητα αν και είχε ολοκληρωθεί από τον Ιούλιο. Όπως μάλιστα επισημαίνεται στην έρευνα, αυτό συμβαίνει σε περίοδο που η αυστραλιανή οικονομία βρίσκεται σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης και οφείλεται στην αδιαφορία, την αδράνεια και την εκμετάλλευσης των υπευθύνων.

Την ίδια στιγμή, ο Ερυθρός Σταυρός μοίρασε δέματα τροφίμων σε Αβορίγινες, που πεινούσαν.

Η διευθύντρια του Ερυθρού Σταυρού, Κέρι Σάϊμονς, δήλωσε ότι «μέλη από την κοινότητα των Αβοριγίνων του Φρέγκον ήρθαν και μας ζήτησαν βοήθεια, λέγοντας ότι πολλοί, κυρίως παιδιά, πεινούν. Πιστεύω ότι επιβάλλεται να γίνει μία ουσιαστική συζήτηση, χωρίς αναβολή, σε πολλά επείγοντα θέματα και να παρθούν αποφάσεις».

Από την έρευνα αποκαλύπτεται ότι υπάρχουν καταστήματα με τρόφιμα στις κοινότητες των Αβοριγίνων, οι άνθρωποι όμως λιμοκτονούν, γιατί τα προϊόντα τους είναι πανάκριβα, λόγω της απόστασης, και δεν υπάρχουν χρήματα για να τα αγοράσουν, με αποτέλεσμα παιδιά να μένουν νηστικά για μέρες.

Σε έρευνα, που διενήργησε πέρσι ο οργανισμός Uniting Care Wesley, διαπιστώθηκε ότι οι τιμές βασικών τροφίμων στις κοινότητες των Αβοριγίνων ήταν οι διπλάσιες και πλέον από εκείνες στην Αδελαΐδα.