Σε εδάφη του Νίγηρα, κράτους γειτονικού της Λιβύης, βρίσκεται από την Κυριακή ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Σααντί, όπως ανακοίνωσε επισήμως το βράδυ ο υπουργός της Δικαιοσύνης, Μαρού Ανταμού, μιλώντας στην πρωτεύουσα Νιαμέι. «Ο Σααντί Καντάφι εντοπίστηκε ανάμεσα σε μία ομάδα εννέα ανθρώπων, που όλοι τους κατευθύνονταν στην Αγκαντέζ, στον Βόρειο Νίγηρα» ανέφεραν με ανακοίνωση οι Αρχές του Νίγηρα. Ο Σααντί Καντάφι θεωρείται ως ο μετριοπαθέστερος από τα παιδιά του Καντάφι, και είχε προσπαθήσει να προσεγγίσει τους εξεγερμένους.

Στην Αγκαντέζ κατευθύνθηκαν άλλες δύο αυτοκινητοπομπές, με επιβάτες τους πιστούς του Καντάφι, στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.

Στο μεταξύ, θέμα χρόνου είναι ο ανασχηματισμός της νέας κυβέρνησης της Λιβύης. Όπως ανακοίνωσε από την Τρίπολη ο «νο 2» στην ιεραρχία του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου Μαχμούντ Τζιμπρίλ, ο οποίος ασκεί τα πρωθυπουργικά καθήκοντα, «μέσα στις επόμενες 7- 10 ημέρες θα ανασχηματιστεί η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης».

Σημειώνεται ότι το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο είναι το πολιτικό όργανο των εξεγερμένων αντικαθεστωτικών, που με προπύργιό τους την Βεγγάζη και με ένοπλη εξέγερση μερικών μηνών ανέτρεψαν το 42χρονο καθεστώς Καντάφι.