Τουλάχιστον τέσσερις μαχητές σκοτώθηκαν χθες Κυριακή από την επιδρομή ενός τηλεκατευθυνόμενου, μη επανδρωμένου αεροσκάφους (UAV) των ΗΠΑ στο βορειοδυτικό Πακιστάν, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας. Το αεροσκάφος εκτόξευσε δύο πυραύλους, πλήττοντας ένα όχημα και μια κατοικία στο χωριό Χισοχέλ, στην περιοχή Βόρειο Ουαζιριστάν, όπου κατοικούν φυλές, είπαν οι αξιωματούχοι.

«Ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος των ΗΠΑ έριξε δυο πυραύλους σε ένα όχημα στο (χωριό) Χισοχέλ και τουλάχιστον τέσσερις μαχητές σκοτώθηκαν», είπε ένας Πακιστανός αξιωματούχος, που δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει τις ταυτότητες των νεκρών. Ένα κοντινό σπίτι υπέστη ζημιές από τα πυρά, πρόσθεσε.

Δύο ακόμη αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την επίθεση, η οποία σημειώθηκε περίπου 30 χλμ. από την Μιρανσάχ, την μεγαλύτερη πόλη στο Βόρειο Ουαζιριστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, και επίσης επιβεβαίωσαν τον απολογισμό.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιβεβαιώνουν ποτέ δημόσια τα πλήγματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών αλλά αυτού του είδους αεροσκάφη στην περιφέρεια διαθέτουν μόνον ο αμερικανικός στρατός και η CIA.

Το Βόρειο Ουαζιριστάν θεωρείται το σημαντικότερο προπύργιο των Ταλιμπάν ανάμεσα στις ημιαυτόνομες περιοχές των φυλών στο Πακιστάν. Είναι επίσης προπύργιο του δικτύου Χακάνι, που η Ουάσινγκτον θεωρεί τον υπ’ αριθμόν ένα εχθρό στο ανατολικό Αφγανιστάν.

Η επίθεση σημειώθηκε στην επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις Ηνωμένες Πολιτείες.