Στο Βελιγράδι μεταβαίνει σήμερα, για διήμερη επίσκεψη, ο Γενικός Εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία Σερζ Μπράμερτζ. Ο πρόεδρος του σερβικού Εθνικού Συμβουλίου για τη Συνεργασία με το ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία και υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της σερβικής κυβέρνησης Ρασίμ Λιάγιτς δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ, λίγο πριν από την έλευση του κ. Μπράμερτζ στο Βελιγράδι, ότι η Σερβία έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της απέναντι στο ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβίας και δεν υπάρχουν άλλες υποχρεώσεις ως προς αυτή την κατεύθυνση.

«Θα συζητήσουμε όλες τις άλλες πτυχές της συνεργασίας, που αφορούν πρόσβαση σε έγγραφα, αρχεία και μάρτυρες», σημείωσε ο κ. Λιάγιτς.

Πρόσθεσε δε ότι η Σερβία έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της και προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς δεν υπάρχουν σχετικά αιτήματα σε εκκρεμότητα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Βελιγράδι, ο κ. Μπράμερτζ θα συναντηθεί, εκτός του κ. Λιάγιτς, με τον αρμόδιο για εγκλήματα πολέμου εισαγγελέα της Σερβίας Βλαντίμιρ Βούκσεβιτς, καθώς και μέλη της ομάδας δράσης και επιχειρησιακού σχεδιασμού, που έλαβαν μέρος στη σύλληψη των καταζητούμενων από το ΔΠΔ για εγκλήματα πολέμου, Ράτκο Μλάντιτς και Γκόραν Χάτζιτς.
TAGS