Προτεραιότητα του προϋπολογισμού του 2012 αποτελεί η στήριξη στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας Συμεών Ντιάνκοφ, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ. Ο ίδιος υπογράμμισε πως έμφαση θα δοθεί και στην τόνωση της απασχόλησης και τη βελτίωση των όρων στην αγορά εργασίας.

Ωστόσο, κατά τον υπουργό, τα νέα για τις συντάξεις δεν είναι ενθαρρυντικά, καθώς, όπως είπε, "πολύ δύσκολα θα αυξηθούν το 2012".

Την ίδια "μοίρα" θα ακολουθήσουν και οι μισθοί στο δημόσιο τομέα, για τους οποίους το ενδεχόμενο αύξησης θα συζητηθεί, εφόσον υπάρξουν θετικές εξελίξεις στον τομέα της είσπραξης των εσόδων.

Για τον τομέα της γεωργίας, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως, για πρώτη φορά στον προϋπολογισμό του 2012 θα εγγραφούν κρατικές επιχορηγήσεις για παραγωγούς λαχανικών, μελισσοκόμους και κτηνοτρόφους που ασχολούνται με την εκτροφή πουλερικών και χοίρων.

Ευρωζώνη

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι εξελίξεις στην ευρωζώνη δεν συνιστούν απειλή για το μέλλον της ένωσης.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η ευρωζώνη θα παραμείνει δυνατή και το ευρώ θα ισχυροποιηθεί περισσότερο έναντι του αμερικανικού δολαρίου και του ιαπωνικού γεν. Η ευρωζώνη θα ξεπεράσει τα προβλήματα, θα πάρει το 'μάθημά' της απ’ αυτά και θα γίνει ακόμη πιο δυνατή», είπε.