Περίπου 120 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί σήμερα από την έκρηξη και την πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγωγό πετρελαίου σε μία παραγκούπολη στο Ναϊρόμπι, ενώ περισσότεροι από 100 νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι. Το δυστύχημα σημειώθηκε στη βιομηχανική ζώνη της Λούνγκα Λούνγκα, γύρω από την οποία έχει δημιουργηθεί η παραγκούπολη του Σινάι, μία ζώνη με μικρά σπίτια που είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη.

Προς το παρόν δεν έχει δοθεί καμία επίσημη εξήγηση για την έκρηξη. Ομως σύμφωνα με τους κατοίκους της παραγκούπολης το δυστύχημα σημειώθηκε την ώρα που άνθρωποι προσπαθούσαν να μαζέψουν το πετρέλαιο που είχε διαρρεύσει στο αποχετευτικό σύστημα που διασχίζει τη ζώνη των κατοικιών εξαιτίας μίας διαρροής ή επειδή κάποιος άνοιξε μία βαλβίδα.

"Ακούσαμε μία δυνατή έκρηξη και φλόγες και καπνός σηκώθηκαν στον ουρανό", δήλωσε ο Τζόσεφ Μουέγκο, αυτόπτης μάρτυρας.

"Οι άνθρωποι προσπάθησαν να μαζέψουν πετρέλαιο", πρόσθεσε ένας αξιωματούχος του Ερυθρού Σταυρού που μετέβη στο σημείο του δυστυχήματος.

Ένας τοπικός αξιωματούχος, ο Φίλιπ Κίσια, δήλωσε ότι "μέχρι τώρα έχουν καταμετρηθεί 120 σοροί. Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί καθώς υπάρχουν σοροί στο ποτάμι" που βρίσκεται κοντά στο σημείο που σημειώθηκε το δυστύχημα όπου έσπευσαν τα θύματα για να σβήσουν τις φλόγες που τους κατέκαιγαν.

Ο διευθυντής ενός νοσοκομείου του Ναϊρόμπι, ο Ρίτσαρντ Λεσιάμπ, διευκρίνισε ότι 109 άνθρωποι έχουν δεχθεί τις πρώτες βοήθειες για εγκαύματα.

Kάποια θύματα προσπάθησαν να πέσουν στο ποτάμι για να σβήσουν τα μαλλιά και τα ρούχα τους που είχαν αρπάξει φωτιά, όμως πολλοί από αυτούς υπέκυψαν στα τραύματά τους μέσα στο νερό.

Ο πρόεδρος της Κένυας Μουάι Κιμπάκι και ο πρωθυπουργός Ράιλα Οντίνγκα, που μετέβη στο σημείο, εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους.