Την πιο κρίσιμη στιγμή τους περνούν σήμερα οι Ρεπουμπλικάνοι, αφού οχτώ υποψήφιοι θα πρέπει να πείσουν τους ψηφοφόρους τους στο πιο σημαντικό debate του κόμματος στη Φλόριντα ότι έχουν αυτό που χρειάζεται για να «ρίξουν» τον Ομπάμα από την ηγεσία των ΗΠΑ.

Από τους οχτώ υποψηφίους τα βλέμματα είναι στραμμένα στους δύο μεγάλους αντιπάλους, Rick Perry και Mitt Romney.

 

Οι δύο άνδρες παίρνουν το 50% των ψήφων των ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων, αφού στις δημοσκοπήσεις ο Perry συγκεντρώνει το 36% και ο Romney το 18%.

 

Η Πολιτεία της Φλόριντα θεωρείται από όλους – πόσο μάλλον από τα δύο φαβορί – ως «κλειδί» για την ανάδειξη του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του Μπάρακ Ομπάμα για τις προεδρικές εκλογές του 2012, ενώ πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν πως η σημερινή βραδιά θα αναδείξει τον νικητή. 

 

Με αυτά τα δεδομένα, αν και ο Perry έχει το προβάδισμα, εν τούτοις η Φλόριντα δεν τον υποστηρίζει και ιδιαίτερα, δεδομένου ότι έχει αρκετά «ριζοσπαστικές» ιδέες σε σχέση με αυτές που μπορούν να «αντέξουν» οι γηραιοί ψηφοφόροι των Ρεπουμπλικάνων που αποτελούν και την πλειοψηφία στην εν λόγω Πολιτεία.

 

Την κατάσταση αυτή φαίνεται ότι θέλει να εκμεταλλευτεί ο Romney ο οποίος χαρακτήρισε τις πολιτικές απόψεις του Perry «λάθος» και «αφελείς», ωστόσο ο ίδιος δεν φαίνεται να έχει δημιουργήσει ιδιαίτερο κύμα υποστήριξης στους κατοίκους της Φλόριντα.

 

Έτσι λοιπόν, οι πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν πως ένας τρίτος υποψήφιος έχει τη δυνατότητα να κλέψει την παράσταση και να αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα έναντι των δύο.

 

Και αυτός δεν είναι άλλος από την υπερσυντηρητική Michelle Backman, η οποία μετά από ένα μπαράζ «ατυχών» δηλώσεων, τύπου Σάρα Πέιλιν, έχει χάσει τη δυναμική που είχε τις πρώτες ημέρες της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας της.  

 

Το debate θα μεταδοθεί στις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) από το CNN.

 

To trailer του debate:

 

A.Α.