Η γαλλική εισαγγελία αρνήθηκε σήμερα να ξεκινήσει έρευνα με σκοπό να αναγνωριστούν τα περιουσιακά στοιχεία του Σύρου προέδρου Άσαντ και του περιβάλλοντος του στην Γαλλία, απορρίπτοντας το αίτημα δύο ΜΚΟ, οι οποίες επιθυμούσαν το "πάγωμα" αυτών των περιουσιακών στοιχείων.
Oι οργανώσεις Sherpa και η Διεθνής Διαφάνεια Γαλλίας ζήτησαν στις 27 Ιουλίου από τη δικαιοσύνη να ελέγξει τα περιουσιακά στοιχεία του προέδρου της Συρίας στην Γαλλία.

Σε μια επιστολή του στις 30 Αυγούστου προς τον Ουίλιαμ Μπουρντόν, πρόεδρο της Sherpa και δικηγόρο της Διεθνούς Διαφάνειας Γαλλίας, ο αντιεισαγγελέας, Μισέλ Μάες, ανέφερε ότι οι δύο ΜΚΟ για να υποστηρίξουν την καταγγελία τους, απέστειλαν έγγραφα γενικής φύσεως και άρθρα από τον Τύπο.

Σύμφωνα με τον αντιεισαγγελέα, τα έγγραφα αυτά, ιδίως λόγω της γενικής φύσης τους, είναι ανεπαρκή για την πολιτεία προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο της ύπαρξης κάποιου εγκλήματος και την επιβολή κυρώσεων στα άτομα που αναφέρθηκαν.

Δύο εισαγγελικές έρευνες κατά του πρώην προέδρου της Τυνησίας Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Αλί και του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ άνοιξαν στο Παρίσι τον Ιούνιο, μετά από καταγγελίες δύο ΜΚΟ.
TAGS