Την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη μετά τον σοβαρό τραυματισμό της θα δώσει τον Νοέμβριο η βουλευτής των Δημοκρατικών Γκαμπριέλ Γκίφορντς, όπως ανακοίνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News. Η Γκίφορντς μαζί με τον σύζυγό της, Μαρκ Κέλι θα μιλήσουν για την ανάρρωσή της μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό της στο κεφάλι σε ειδική εκπομπή που θα μεταδοθεί στις 14 Νοεμβρίου.

Η συνέντευξη θα προβληθεί μια ημέρα πριν από την κυκλοφορία βιβλίου του ζευγαριού.

Η 41χρονη Γκίφορντς έχει κάνει ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις μετά την επίθεση εναντίον της, ενώ μετείχε σε μια πολιτική εκδήλωση στην Τουσόν, στην Αριζόνα, την 8η Ιανουαρίου. Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση. Ο δράστης, που συνελήφθη, κρίθηκε ότι δεν είναι πνευματικά υγιής ώστε να δικαστεί.

Η Γκίφορντς υποβάλλεται σε εντατική φυσιοθεραπεία στο Χιούστον ώστε να ανακτήσει την δυνατότητα βάδισης, ομιλίας, ανάγνωσης και γραφής. Δεν έχει ακόμα αποφασίσει εάν θα διεκδικήσει την επανεκλογή της στο Κογκρέσο, είπε εκπρόσωπός της τον Αύγουστο.

Ο σύζυγός της Μαρκ Κέλι, αστροναύτης, ηγήθηκε της τελευταίας αποστολής του διαστημικού λεωφορείου Endeavor και κατόπιν ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τη NASA για να αφοσιωθεί στην ανάρρωση της γυναίκας του.