Ένα βίντεο για την 10η επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη και στο Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα η ισλαμική οργάνωση αλ Κάιντα. Το βίντεο περιέχει δηλώσεις του νέου ηγέτη της, του Αιγυπτίου Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, και εικόνες του πρώην ηγέτη της Οσάμα μπιν Λάντεν που δεν είχαν δημοσιοποιηθεί ποτέ πριν.

Ο αλ Ζαουάχρι αναφέρεται στην «Αραβική Άνοιξη», την κατάσταση στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, αλλά και στον θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν.

Η αλ Κάιντα, υπογραμμίζει ο αλ Ζαουάχρι, «στηρίζει τις αραβικές επαναστάσεις και ελπίζει ότι θα εγκαθιδρύσουν ένα αυθεντικό Ισλάμ και κυβερνήσεις που θα έχουν σαν βάση τους την σαρία. Αυτές οι λαϊκές επαναστάσεις είναι μια μορφή ήττας για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το κομμάτι του βίντεο που αφορά τον Οσάμα μπιν Λάντεν είναι ένα μήνυμα που βρήκαν οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις όταν επιτέθηκαν στην κατοικία που κρυβόταν στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν.

Το βίντεο, διάρκειας μιας περίπου ώρας, κυκλοφόρησε την Δευτέρα και τιτλοφορείται «Το Χάραμα της Επικείμενης Νίκης». Δημοσιοποιήθηκε μέσω ιστοτόπων οπαδών του τζιχάντ. Ο Ζαουάχρι μιλά ενώ απεικονίζεται σε μια φωτογραφία, σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης των ιστοτόπων των ισλαμιστών εξτρεμιστών SITE.

Όπως επισημαίνει το SITE το βίντεο αυτό είχε ήδη δημοσιοποιηθεί από τις αμερικανικές αρχές, χωρίς ήχο. Σε αυτό ο μπιν Λάντεν προειδοποιεί τους Αμερικανούς ότι θα καταλήξουν «σκλάβοι των πολυεθνικών και του εβραϊκού χρήματος».