Οι πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές παρέλυσαν τη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν το Καράτσι, με αποτέλεσμα ελάχιστοι άνθρωποι να κυκλοφορούν σήμερα στους δρόμους της πόλης, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι. Το Πακιστάν ακόμα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές πλημμύρες της περασμένης χρονιάς και η κυβέρνησή του δέχεται έντονες επικρίσεις λόγω της αργής αντίδρασής της απέναντι στη μεγάλη φυσική καταστροφή.

Περίπου 800.000 οικογένειες παραμένουν χωρίς μόνιμη κατοικία, σύμφωνα με οργανώσεις παροχής βοήθειας, και περισσότερες από ένα εκατομμύριο έχουν ανάγκη τροφίμων.

Οι νέες πλημμύρες έχουν αφήσει άστεγους περίπου 280 χιλιάδες ανθρώπους, προκάλεσαν ζημιές ή κατέστρεψαν ολοσχερώς 1,2 εκατομμύρια σπίτια και κάλυψαν περίπου 4,5 εκατομμύρια εκτάρια από τον Αύγουστο, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι και δυτικές οργανώσεις. Στη νότια επαρχία Σιντ, 200 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Στο Καράτσι, η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας προειδοποιεί για βροχές τουλάχιστον ως και την Τετάρτη.

Πολλοί δρόμοι είναι αδιάβατοι, αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί και αρκετά πρατήρια καυσίμων έχουν πλημμυρίσει. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμιά προσπάθεια άντλησης των υδάτων.

«Η βροχή στο Καράτσι έχει φτάσει τα 5 ως 10 εκατοστά και η κατάσταση είναι πολύ άσχημη. Πολλοί κεντρικοί δρόμοι και περιοχές έχουν καλυφθεί με νερά και τα πράγματα μπορεί να χειροτερέψουν», τόνισε ο Μοχάμαντ Χουσάιν Σίεντ, επικεφαλής της υπηρεσίας συντονισμού της πόλης.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.